Forty Management duce Swissôtel în Central District Lagoon City – Budapesta

Accor lider mondial în domeniul ospitalității, își consolidează prezența în Ungaria prin anunțul legat de deschiderea viitoare a Swissôtel Budapest Lagoon. Acest proiect emblematic este rezultatul unui parteneriat între Accor și compania imobiliară elvețiană Forty Management. Proprietatea urmează să se deschidă în 2028 și este prima a brandului premium din Ungaria.

Cu 200 de camere și apartamente cu vedere la o lagună artificială de ultimă generație, pe malul Dunării, proiectul, care respectă principiile ESG, va deveni un reper al inovației în ospitalitate în regiune. Lagoon City este o reconversie ecologică și urbană a unei foste zone industriale și va fi 100% auto sustenabil din punct de vedere energetic, datorită tehnologiilor ecologice, cum ar fi panourile solare și pompele de căldură.

Înființat în 1980, brandul premium Swissôtel este adânc înrădăcinat în tradiția ospitalității elvețiene. Prin întruchiparea ideii de viață bună, acesta îmbină moștenirea atemporală cu designul modern atent și o abordare deliberată a sustenabilității.

Noua proprietate Swissôtel va avea rolul de hub de ospitalitate pentru Central District Lagoon City, o comunitate vibrantă construită în jurul unei lagune artificiale de minim 10.000 mp cu apă cristalină și 3.500 mp de plaje cu nisip fin.

Central District Lagoon City este dezvoltat de Forty Management, un dezvoltator imobiliar elvețian de proiecte inovatoare de tip mixt-use și de reconversie urbană, deținut integral de compania românească Forty Management S.A.

Ansamblul va fi amplasat pe malul estic al unui braț secundar al Dunării, în cartier Pesterzsébet din Budapesta, capitala Ungariei. Swissôtel Budapest Lagoon vine cu un pachet complet de ospitalitate și acces exclusiv la laguna privată cu zona de plajă, care în timpul iernii va fi transformată într-un ring de patinaj pe gheață. Hotelul va avea 200 de camere și apartamente, două restaurante, un lobby bar, spa, facilități de wellness și fitness și o sală de conferințe, precum și o parcare de 200 de locuri.

Procesul de selecție a operatorului hotelier a fost coordonat cu sprijinul lui Mircea Ioan Drăghici, managing partner al Est Hospitality Consulting.