Arhitectura comunista promovata in strainatate

Sase dintre cele mai importante exemple de arhitectura comunista din Romania vor fi introduse intr-un circuit cultural european alaturi de o serie de alte cladiri din Europa de Sud-Est apartinand regimului totalitar.
Cele 6 cladiri comuniste din Romania sunt Palatul Parlamentului, Casa Scanteii, Teatrul National din Bucuresti, Monumentul inchinat Eroilor Neamului din Bucuresti, Complexul Unirea din Iasi si Casa de Cultura a Sindicatelor din Suceava.
Printre cladirile care vor mai fi incluse in circuitul ATRIUM – Arhitectura Regimurilor Totalitare din secolul al XX-lea in Managementul Urban se mai numara Universitatea din Patras, Piata Libertatii din Bratislava, Palatul National de Cultura din Sofia, Piata Revolutiei din Ljubljana, Monumentul inchinat eroilor din Forli, etc.
Prin intermediul acestui proiect Mitropolia Moldovei si Bucovinei urmareste sa valorifice potentialul turistic cultural din perioada regimului comunist din Romania si astfel sa atraga un numar cat mai mare de turisti straini spre tara noastra.
Mitropolia Moldovei si Bucovinei este partenera in acest proiect alaturi de alti 18 parteneri care provin din 11 tari din Europa de Sud-Est.

Source: Tophospitality