ANT: amenzi de 1,72 mil RON in primele zece luni din 2016

In primele zece luni ale acestui an, Autoritatea Nationala pentru Turism a aplicat 79 de amenzi in valoare de 1,72 mil. RON, sanctionand agentiile de turism, hotelurile si partiile de schi pentru neregulile constatate, si a retras 1.089 de licente de turism.
Directia generala control si autorizare turism din cadrul ANT a efectuat 400 de actiuni de control in primele zece luni ale acestui an, in structurile de cazare, structurile de alimentatie publica, la agentii de turism si partii de schi.
In aceasta perioada ANT a retras 16 certificate de clasificare si 1.089 licente de turism si a emis 115 sanctiuni cu avertisment.
Deficientele constatate au fost functionarea agentiilor de turism fara detinerea politei de asigurare, nerespectarea obligatiilor asumate prin contractul incheiat cu turistii si nerespectarea criteriilor in baza carora s-au eliberat licenta si/sau anexa la aceasta, se arata in datele transmise de ANT.
Neregulile constate la structurile de cazare si de alimentatie publica au constat in functionarea fara certificat de clasificare sau nu au asigurat functionarea la categoria sau tipul de structura de primire turistica mentionate in certificatul de clasificare.
ANT a aplicat sanctiuni si la partiile de schi, din cauza ca functionau fara a fi omologate sau pentru ca nu asigurau indicatoarele de semnalizare, balizele si mijloacele de protectie la obstacolele periculoase.

Source: Profit

EN RO