ANPC a efectuat un control la Hotelul Radisson Blu din Bucuresti si a dat o amenda de 33.000 RON

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a inchis 11 camere ale Hotelului Radisson Blu din Bucuresti, deoarece peretii erau murdari, iar unele piese de mobilier si protectii pentru saltea erau patate. De asemenea, in bucatarie au fost gasite produse expirate. Unitatea de cazare a fost amendata cu 33.000 RON.

ANPC a transmis, vineri, printr-un comunicat de presa, ca reprezentantii institutiei s-au autosesizat cu privire la modul in care sunt respectate drepturile consumatorilor de catre operatorul economic S.C. Nemo Investement Vehicle S.A. (Hotelul Radisson Blu), iar la data de 10 februarie, o echipa de control de la Comisariatul Municipiului Bucuresti, a facut o actiune de control la hotelul de 5 stele din centrul Capitalei.

In urma verificarilor, comisarii ANPC au descoperit mai multe nereguli in zona de bucatarie. Astfel, erau utilizate materii prime si produse semifinite cu data limita de consum depasita (sosuri, condimente, lapte etc), erau produse alimentare fara etichete cu elemente de identificare si caracterizare sau data limita de consum, astfel incat sa se poata stabili conformitatea acestora; erau mentinute in aceleasi spatii frigorifice produse din carne, impreuna cu produse finite ce urmau a fi servite ca atare (fructe, legume prelucrate sau intregi) si produse lactate ambalate; erau folosite ustensile cu grad avansat de uzura, un gratar neigienizat, nu erau traduse in romana ingredientele din listele meniu, reziduurile solide era colectate in recipiente neacoperite, amplasate in spatii de prelucrare.

De asemenea, in zona de cazare au fost gasite abateri in 11 camere care erau libere la momentul controlului, printre care existenta unor pereti murdari, utilizarea unor piese de mobilier cu portiuni exfoliate, patate sau rupte, a unor protectii pentru saltea patate, deficiente de informare a turistilor, in camere (informare incompleta si doar in limba engleza).