ANAT solicită Ministerului Economie alocarea de fonduri pentru promovarea litoralului

Imagine de CANDICE CANDICE de la Pixabay

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) solicită Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului alocarea de fonduri pentru promovarea litoralului, precum şi elaborarea unei strategii pentru participarea Litoralului românesc la târgurile internaţionale de turism.

Conform ANAT, litoralul a fost martorul unor schimbări profunde, în special în zonele Mamaia şi Năvodari, unde dezvoltarea imobiliară rapidă a dus la aglomerări excesive, deşi au fost create şi noi unităţi de cazare.

Licitaţiile pentru plajă sunt întârziate, iar în acest an nu toate s-au desfăşurat la timp, plajele sunt costisitoare şi sunt neglijate de către Apele Române Dobrogea. Astfel, ANAT solicită ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor să reevalueze strategia plajelor în întregime.

ANAT consideră că Organizaţiile de Management al Destinaţiei (OMD-uri), ar trebui să investească pentru promovare şi dezvoltare.

Totodată, ANAT solicită cooperarea cu Ministerul Economiei în elaborarea unei strategii pentru participarea Litoralului românesc la târgurile internaţionale de turism.