ANAT si primariile statiunilor montane pun la punct un set de masuri de siguranta sanitara pentru turisti

Imagine de Baciu Cristian Mihai de la Pixabay

Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) si primariile statiunilor montane anunta un set de masuri de siguranta sanitara pentru turisti.

De exemplu, Salvamont Brasov discuta, impreuna cu Asociatia Transportatorilor pe Cablu, ca la instalatiile de cablu inchise, telecabine si gondole, sa fie redusa capacitatea si sa fie ventilate corespunzator prin deschiderea geamurilor, iar acestea sa fie dezinfectate periodic.

Comisia de Turism Intern si Incoming a Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT) a purtat, recent, mai multe discutii cu reprezentantii primariilor statiunilor montane, cu privire la stadiul elaborarii unui plan de masuri de siguranta sanitara a turistilor in statiunile de schi din Romania, in contextul pandemiei de COVID-19.

ANAT impreuna cu autoritatile locale care administreaza statiunile montane vin astfel in intampinarea autoritatilor centrale cu propuneri de securitate sanitara a statiunilor montane, pentru a continua promovarea acestor destinatii in agentiile de turism, ca o strategie de a incuraja turistii sa mearga in statiuni.

Pana in prezent, ANAT a avut intalniri cu reprezentanti ai autoritatilor locale pentru statiuni precum Vatra Dornei, Predeal, Sinaia, Azuga, Poiana Brasov, Cavnic si Lupeni.

Inca nu s-a stabilit o data oficiala de deschidere a sezonului, insa statiunile, alaturi de agentii economici, se vor raporta la anii anteriori, spun reprezentantii patronatului. Potrivit lui Valeriu Claudiu Stefan, vicepresedinte ANAT, presedinte al Comisiei revanzatori / intermediari din cadrul ANAT si initiatorul acestor discutii cu autoritatile locale, s-a propus stabilirea unei noi intalniri intre reprezentantii ANAT si primariile statiunilor, la sfarsitul lunii noiembrie sau inceputul lunii decembrie, in vederea promovarii unui document final cu masuri de siguranta, care vor fi comunicate turistilor inainte de deschiderea oficiala a sezonului. De asemenea, romanii vor beneficia in continuare de voucherele de vacanta.

EN RO