Agenția de turism Agetur a intrat în insolvență

Imagine de Jan Vašek de la Pixabay

Agenția de turism Agetur, una dintre cele mai vechi firme de profil din țară, înființată în 1990 și cu afaceri, a intrat în insolvență. Anul trecut agenția a înregistrat afaceri de 12 mil. RON.

În prezent, au de recuperat bani de la Agetur mai mult de 500 de turiști care plătiseră deja avansul pentru vacanțe în străinătate.

Administratorul judiciar provizoriu al agenției de turism a declarat că aceștia vor mai primi însă doar jumătate din sumele achitate.

Insolvența, avizată de instanță, a fost declanșată la cererea Agetur. Administrator judiciar provizoriu a fost desemnat CAPI Țigănuș Anton & Țigănuș Radu.

Anton Țigănuș a declarat că Agetur este o victimă a colapsului din turism generat de pandemia de coronavirus.

“Zborurile și plecările externe au fost suspendate pentru o perioadă de trei luni. Banii, primiți ca avans de la turiști, au fost plătiți către hotelurile din străinătate, pentru rezervări externe, iar guvernanții nu au susținut în niciun fel această activitate economică”, a precizat Țigănuș.

El a arătat că Agetur a primit avansuri de la clienți în cuantum total de 360.000 EUR și 400.000 RON.

Datoriile către furnizori ale Agetur cumulează la rândul lor 1,5 mil. RON, dar, în total, conform balanței, pasivul se ridică la 10 mil. RON.