Aeroportul International „Henri Coanda” implementeaza un sistem automat de verificare a documentelor de calatorie biometrice

Politia de Frontiera Romana implementeaza la Aeroportul International “Henri Coanda” un sistem automat de verificare a documentelor de calatorie biometrice prin compararea imaginilor faciale.

Proiectul pilot presupune utilizarea la controlul de frontiera a sase porti automate pentru verificarea documentelor de calatorie ale persoanelor, prin compararea imaginii faciale din cipul electronic al pasaportului/cartii de identitate cu cea captata de la persoana prezenta fizic la controlul de frontiera, pentru realizarea procesului de identificare. Portile sunt conectate la Sistemul Informatic al Politiei de Frontiera, care permite efectuarea de verificari prin interogarea bazelor de date si accesul la informatiile operative relevante, informeaza Biroul de presa al IGPF.

Valoarea proiectului este de 2,3 mil. RON, finantarea provenind din fonduri europene nerambursabile prin Programul Fondul pentru Securitate Interna (75%), si include portile, precum si infrastructura hardware necesara administrarii sistemului.