Actionarii turci ai societatii Dambovita Center protesteaza

Vefa Kucuk, presedintele companiei turce Cenk Kucuk, actionarul majoritar, cu 90%, al societatii Dambovita Center, a precizat ca firma turca va actiona in instanta Ministerul Transporturilor, actionarul minoritar al societatii, cu 10%, datorita masurii de reziliere unilaterala a contractului de parteneriat public-privat incheiat in aprilie 2003. Reprezentantul Cenk Kucuk a justificat intarzierea lucrarilor prin preluarea cu intarziere a dreptului de administrare a imobilului, la 14 luni dupa semnarea contractului. In cadrul procesului, compania turca va cere despagubiri in contul a 10 milioane USD, pe care le-a cheltuit pentru studii de fezabilitate, autorizatii si proiecte de constructie.

Directorul general al companiei turce precizeaza ca firma detine mijloace logistice si financiare, 130 milioane USD fiind disponibili pentru derularea proiectului de construire a complexului multifunctional Dambovita Center.

Ministrul delegat pentru lucrari publice si amenajarea teritoriului, Laszlo Borbely, a mentionat ca decizia de reziliere a contractului a fost adoptata pe baza unui raport al Corpului de control al premierului, in care au fost semnalate probleme inca de la organizarea licitatiei, inclusiv probleme legate de depunerea aportului investitorilor la capitalul social al societatii Dambovita Center.
Source: Averea