Acord de la mediu pentru un hotel de 15 etaje pe malul Lacului Siutghiol

Societatea Euro House Construct SRL a primit acordul de mediu pentru construirea a două imobile pe malul Lacului Siutghiol, în stațiunea Mamaia. Este vorba de un proiect ce vizează edificarea unui hotel de 15 etaje și a unei parcări de opt etaje, pe un teren în suprafața de 13.290 mp.

În luna decembrie 2022, societatea a depus memoriul de prezentare la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța, iar experții de mediu au decis că este necesară evaluarea impactului asupra mediului. După consultări, APM Constanța a decis să emită acordul pentru viitoarea investiție, ce va fi edificată vis-a-vis de Hotelul Rex.

Pe amplasament se dorește construirea a două imobile: clădirea A, având regim de înălțime S+P+12-15E, cu funcțiunea de aparthotel, spații comerciale, alimentație publică și SPA, și clădirea B, având regim de înălțime S+P+5-8E – parcare etajată, amenajare incintă, piscină exterioară, spațiu de joacă pentru copii și organizare șantier.

Primul imobil va include 377 de unități de cazare de tip garsonieră sau apartament cu 2 sau 3 camere de vacanță, la etajele 1 – 14. La subsol va fi o parcare cu 188 de locuri, spații tehnice, adăposturi de protecție civilă, iar la parter vor fi recepția și anexe, spații pentru personal și o parcare deschisă cu 50 de locuri, spații comerciale, spații tehnice, noduri de circulație (holuri, ascensoare și scări).

La etajul 1 vor fi sala de fitness, SPA, bar, unități de cazare de tip garsonieră sau apartament cu 2 sau 3 camere, noduri de circulație (holuri, ascensoare și scări), oficiu de etaj și spații tehnice. La etajele 2 – 14 vor fi unități de cazare de tip garsonieră sau apartament cu 2 sau 3 camere, iar la ultimul etaj vor fi spații tehnice.

Al doilea imobil, parcarea, va avea 199 de locuri: 19 în subteran și 180 în partea supraterană.

Terenul de peste 1 ha este deținut de Tomis General Contractor SA și dobândit de către Euro House Construct SRL în baza unui Contract de constituire a unui drept de superficie în vederea edificării unui imobil și promisiune bilaterală de schimb autentificat sub nr. 976/07.06.2021.