Tranzactia Golden Tulip Victoria a fost finalizata

Achizitia Golden Tulip Victoria din Bucuresti a fost finalizata dupa ce David Fattal, proprietarul grupului hotelier Real Estate&Constructii renuntase la tranzactie initial. Consecinta a fost pierderea unui avans de 300.000 EUR .

In septembrie 2021 cumparatorul a oferit un nou avans de 600.000 EUR , reconsiderandu-si decizia.

Yoram Biton se va ocupa de administrarea hotelului pentru o perioada de 15 ani, conform mandatului, el fiind managing director pe Europa Centrala al lantului hotelier Leonardo, care face parte din grupul Fattal.

Hotelul Golden Tulip a fost vandut de catre investitorul imobiliar Atlas Estates contra sumei de 7,3 mil EUR, suma in care intra si creditele in derulare ce au fost preluate.

Golden Tulip este un hotel de 4 stele cu 81 de camere.

In perioada pandemiei hotelul a fost inchis in lunile aprilie si mai 2020, fapt ce a dus la o scadere a procentului gradului de ocupare din acel an cu 76% comparativ cu cel din anul precedent.

In anul 2021 gradul de ocupare a inceput sa creasca, iar incasarile au fost in valoare de 7,4 mil. EUR comparativ cu 6,6 mil. EUR in 2020.

Rambursarile de credit folosite pentru finantarea Golden Tulip au fost suspendate pana la sfarsitul anului 2021, iar data scadenta extinsa cu 3 luni, pana in septembrie 2026.