Accor anunță primul său hotel din Cluj

Accor, lider mondial în industria ospitalității, anunță semnarea recentă a unui contract de management cu Amera Group, în prezența lui Călin Ile, fostul președinte al Federației Industriei Hoteliere din România, pentru deschiderea unui nou hotel ibis Styles în Cluj. Proprietatea va fi primul hotel operat de Accor în Cluj, al doilea cel mai important oraș din România, și este programată să se deschidă în aprilie 2025.

ibis Styles Cluj va oferi 110 camere, inclusiv camere de familie și camere pentru persoane cu dizabilități. Hotelul va include și un restaurant, un concept de sine stătător dezvoltat de Accor, care promite să ofere mâncare locală și internațională, urmărind să primească rezidenții care locuiesc în cartier și persoanele care lucrează în birourile din apropiere. De asemenea, hotelul va include o sală amplă de conferințe, multifuncțională, unde vor putea fi organizate atât evenimente corporative, cât și private.

Hotelul va fi poziționat în apropiere de Amera Tower Business Center, în partea de nord-vest a orașului, între două parcuri industriale, West Industrial Area și Tetarom I. Situat în afara aglomerației urbane, ușor accesibil cu mijloacele de transport în comun, hotelul se va bucura de acces direct la drumul european E81. Locația se află la doar 7 km de centrul orașului și la 5 km de Cluj Arena, care găzduiește principalele evenimente sportive și de divertisment din Cluj Napoca.

Cu mai mult de jumătate de milion de locuitori în zona sa metropolitană, Clujul s-a impus ca un centru de inovare și dezvoltare economică. Economia diversă a orașului cuprinde sectoare precum IT, sănătate și producție, atrăgând întreprinderi globale și încurajând spiritul antreprenorial. În plus, atractivitatea Clujului se extinde și în domeniul turismului, cu arhitectura sa istorică, centrul plin de viață al orașului și apropierea de peisajul rural impresionant al Transilvaniei. Orașul este un centru academic cheie în România, cu 12 universități și peste 80.000 de studenți.