Academia de Management al Ospitalității Oradea a fost inaugurată

Pe data de 19 septembrie a fost inaugurat primul centru de învățământ vocațional în ospitalitate, Academia de Management al Ospitalității Oradea, înființat în România de winsedswiss education group sub licența celebrei Școli hoteliere din Lausanne (VET by EHL).

Intitulată Oradea Hospitality Management Academy (OHMA), școala va pregăti începând din acest an 20 de cursanți, persoane cu vârsta cuprinsă între 16 și 45 de ani, provenind din mai multe orașe ale țării, înscriși în două programe – Culinary și Hotel Administration – care se vor pregăti pentru a deveni viitori experți în administrare hotelieră și alimentație publică. Cursurile se vor ține în limba engleză, dar, potrivit coordonatorului VET by EHL în România și al școlii OHMA, Ruxandra Balica, studenții vor putea să-și perfecționeze studiul limbii engleze și să primească un certificat de la British Council.

OHMA va pregăti viitori angajați din industria ospitalității, pe 4 programe de formare: culinar, servicii, recepție și cazare, respectiv administrare hotelieră. Fiecare program are trei module independente (începător, mediu și avansat), de câte șase luni fiecare, iar profesorii vor fi specialiști din domeniul respectiv, acreditați de instituția de învățământ de la Lausanne. Fiecare modul cuprinde trei luni de teorie și aplicații și trei luni de practică, într-un hotel/restaurant partener.

Prin parteneriat cu Primăria Oradea, prețurile pornesc de la 1.200 EUR, pentru trei module poate ajunge la 5.900 EUR.

Absolvenții OHMA vor primi diplome de calificare nivel 4 și 5, recunoscute de Ministerul Educației și Cercetării.

EN RO