A fost lansata prima platforma de calatorii care promoveaza turismul responsabil in Romania

AuthenTrip – prima platforma care promoveaza turismul responsabil in Romania a fost lansata. Platforma le ofera calatorilor alternativa unui turism mai responsabil, prin toate elementele sale definitorii: mediu si biodiversitate, cultura si traditii, economie echitabila.

EuroNews plaseaza calatoriile autentice, de imersiune in comunitatile locale, ca fiind in top 6 trenduri ale anului 2021 in materie de turism, alaturi de escapadele in natura, de turismul itinerant, de ecoturism, de cel de tip wellness si de sejururile lungi departe de casa, care combina calatoria cu lucrul la distanta.

Conform unui studiu recent publicat de Booking.com, 53% din cei peste 20.000 de respondenti isi doresc sa calatoreasca responsabil, de indata ce acest lucru va fi posibil.

Atunci cand am pornit la drum cu AuthenTrip, principala motivatie a fost aceea de a promova un alt fel de turism. Un turism cu sens si adaptat fiecarui calator in parte, cu respect pentru mediu si culturile locale, cu etica si echitate economica in raport cu destinatia. Un concept de calatorii insusit si practicat in cei 10 ani petrecuti pe piata turistica din Franta, dar inca prea putin cunoscut in Romania.

AuthenTrip le propune turistilor sai alternativa unor calatorii prietenoase cu mediul. Mai exact, prin promovarea conceptului de slow-travel, se limiteaza numarul si distanta dintre deplasarile necesare unei calatorii. Transportul este gandit mereu cu atentie deosebita la impactul ecologic, astfel incat sunt incurajate experientele de transport in comun, iar calatoriile cu avionul sunt de minimum 7 zile, pentru scaderea emisiilor de CO2. Fapt extrem de apreciat de turisti, care se pot bucura de mai mult timp in vacanta mult visata.

Odata ajunsi la destinatie, turistii sunt incurajati sa experimenteze activitati eco-friendly (drumetii in aer liber, kayak, echitatie, bicicleta), dar si sa aiba interactiuni directe cu localnicii. AuthenTrip sprijina initiativele locale de cazare, petrecere a timpului liber, prezervare a patrimoniului si identitatii culturale, intreaga experienta fiind una profunda, presarata cu interactiuni autentice si trairi reale.

Pentru mai multe detalii vizitati authentrip.ro