Zvon infirmat in ce priveste un posibil proces de negociere de preluare intre Orbis si lantul hotelier Continental

Grupul hotelier Orbis este interesat sa preia lantul hotelier romanesc Continental, detinut de omul de afaceri Radu Enache si de fondul spaniol de investitii GED.
Continental Hotels, care detine 13 unitati de cazare in mai multe orase din tara, este evaluat la peste 100 mil. EUR.
Grupul polonez Orbis a transmis urmatoarele precizari in data de 25 iulie 2017:
 
"Referitor la informațiile publicate în media, despre un oarecare interes al Orbis de a prelua grupul hotelier Continental Hotels, compania subliniază că nu există niciun proces de negociere în curs și nicio decizie de business nu a fost luată.
Chiar dacă piața din România rămâne printre principalele noastre priorități în anii ce urmează, este prematur să anunțăm orice intenție de a cumpăra vreun hotel sau vreun grup hotelier în mod special.
Prin urmare, publicarea de informații cu privire la preluarea grupului hotelier Continental Hotels sau la începerea vreunei negocieri, este nejustificată."
In luna mai a acestui an, Orbis a deschis la Sighisoara un hotel sub brandul Mercure, primul din afara Bucurestiului. De asemenea, a demarat lucrarile de constructie la primul hotel ibis Styles din Romania, la Arad.
Lantul Continental are 13 hoteluri in Romania, dintre care 4 sunt sub brandul Ibis, iar celelalte, unitati de la 2 la 5 stele, sunt sub sigla Continental in mai multe orase (cu marcile Grand Hotel Continental, Continental Forum si Hello).

Source: Fivestar Hospitality