Topul companiilor hoteliere, in functie de cifra de afaceri

Ana Hotels a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 141 mil. RON, in crestere cu 10% fata de anul 2015, situandu-se in fruntea clasamentului.
Locul secund este ocupat de compania Bucuresti Turism, care detine hotelurile Radisson Blu si Park Inn by Radisson, cu o cifra de afaceri de 140 mil. RON in 2016, in crestere cu 14% fata de anul precedent.
Urmatoarele locuri sunt ocupate de Societatea Companiilor Hoteliere Grand, care administreaza hotelul JW Marriott, cu o cifra de afaceri de 122 mil. RON, Continental Hotels cu o cifra de afaceri de 108 mil. RON si Societatea de Tratament Balnear si Recuperarea Capacitatii de Munca cu o cifra de afaceri de 78 mil. RON in 2016.
In 2016, in Romania erau inregistrate circa 7.000 de unitati de cazare, in crestere fata de anul precedent. Totodata, mai multe lanturi internationale au anuntat ca vor deschide unitati in tara noastra. 
Spre exemplu, lantul hotelier Orbis, care administraza sapte hoteluri sub brandurile ibis, Novotel, Pullman si Mercure, a anuntat deschiderea altor patru unitati anul acesta si in urmatorii ani. De asemenea, lanturile hoteliere Rezidor si Hilton, intentioneaza sa deschida noi unitati de cazare in Romania.

Source: Ziarul Financiar