Wizz Air: 736.000 de pasageri transportati pe relatia cu Romania, in ultimele cinci luni

Compania aeriana low-cost, Wizz Air a transportat in primele cinci luni ale acestui an pe relatia cu Romania, 736.000 de pasageri, cu 31% mai multi decat in aceeasi perioada a anului trecut, cand a transportat 562.000 de calatori.

Aceasta crestere a provenit, in special, datorita majorarii capacitatii de transport din Cluj-Napoca si Bucuresti si, implicit, prin noile rute lansate, dar si din cresterea frecventelor pentru zborurile de la cele trei baze operationale pe care compania le detine in Romania.

Gyorgy Abran, directorul comercial al Wizz Air, a declatat ca, in ceea ce priveste traficul de pasageri, Bucurestiul va totaliza, in continuare, peste 50% din operatiunile companiei in Romania.

Din aceasta vara compania va aloca doua noi avioane Airbus 320 bazelor din Romania, una fiind operationala incepand cu data de 12 iunie, la Cluj-Napoca, iar a doua urmand sa ajunga la Bucuresti pe 26 iunie. Noile aeronave vor creste flota din Romania la opt aparate si vor crea aproximativ 70 de locuri de munca noi, piloti si echipaj.

Pe data de 12 iunie, compania a lansat trei zboruri din Cluj-Napoca spre Dusseldorf, Zaragoza si Palma de Mallorca si o cursa din Bucuresti spre Pisa, toate cu o frecventa de doua ori pe saptamana. Totodata, din Bucuresti va fi lansat un zbor spre Torino pe data de  30 iunie, iar in luna iulie, vor mai fi operabile doua curse din Bucuresti spre Dusseldorf si Zaragoza si o cursa pe ruta Cluj-Napoca – Alicante.

Source: Capital