Willbrook International va investi 165 milioane EUR intr-un complex rezidential in Baneasa

Compania de dezvoltare imobiliara Willbrook International va investi 165 milioane EUR intr-un complex rezidential, Oxford Gardens, format din 200 de vile situat in zona Baneasa din capitala. Proiectul mai cuprinde si construirea unui club privat cu o suprafata de 6.000 mp si un parc de distractii cu o suprafata de 1 ha. Proiectul va fi dezvoltat pe un teren de aproximativ 25 ha si va totaliza aproximativ 85.000 mp construiti iar investitia totala este estimata la 165 milioane EUR, finalizarea proiectului fiind programata pentru luna septembrie a anului viitor.

Proiectul va fi finantat de Alpha Bank care va oferi si anumite facilitati bancare pentru clientii care vor opta pentru achizitionarea caselor prin credite bancare. De vanzarea locuintelor se va ocupa compania imobiliara Regatta iar pretul de vanzare al imobilelor va incepe de la 500.000 EUR si poate ajunge la 1,5 milioane EUR.

Compania este interesata de dezvoltarea proiectelor rezidentiale, de birouri, spatii comerciale, hoteluri sau centre de conferinte in Bucuresti, Constanta, Timisoara, Brasov sau Iasi, a declarat Daiana Voicu, managing director al Willbrook International. Pana in 2009 compania isi propune sa deruleze pe piata locala proiecte in valoare totala de peste 2 miliarde EUR.

In prezent compania de dezvoltare imobiliara dezvolta in Romania proiecte pe o suprafata totala de aproximativ 1 milion mp, in valoare de peste 1,2 miliarde EUR. Printre proiectele imobiliare incepute in Romania de Willbrook se numara un proiect rezidential de 400 locuinte situat in apropiere de gradina botanica din Timisoara si cladirea de birouri Cathedral Plaza, situata in apropierea catedralei Sfantul Iosif din Bucuresti, care va fi finalizata in toamna anului viitor.

Compania Willbrook Management, cu sediul central in Marea Britanie, are in administrare un portofoliu international de 5,3 miliarde EUR, fiind activa in special in Europa Centrala si de Est, in tari precum Cehia, Polonia, Lituania, Bulgaria, Turcia sau Romania. Finantarea proiectelor dezvoltate de Willbrook este realizata de patru fonduri de investitii, doua britanice si doua din Statele Unite.
Source: Ziarul Financiar