Proiect de amenajare turistica a localitatii Podeni din judetul Mehedinti

In aceasta luna CJ Mehedinti va promova un proiect de amenajare turistica a localitatii Podeni iar suma de 6,5 milioane EUR, necesara dezvoltarii proiectului va fi alocata din fondurile structurale acordate de Uniunea Europeana si de unitatea administrativ-teritoriala, a declarat presedintele CJ Mehedinti, Constantin Sarbulescu.

Proiectul turistic prevede amenajarea unei statii de telescaun si a unei statii de teleschi, a unui refugiu salvamont, a unui sat de vacanta si a unei piste de schi cu o lungime de 3,4 km, conform proiectului turistic. Pe Valea Camanei va fi amenjat un camping cu 60 locuri, spatiu pentru rulote, disco-club, restaurant, magazine, punct sanitar si spatii de parcare iar in aval de raul Camana, va fi amplasata o pastravarie. Autoritatile intentioneaza ca in centrul comunei Podeni sa amenajeze spatii de cazare cu 60 locuri, restaurant, club-discoteca, magazine, bar-bufet, receptie dispecerat.

Printre obiectivele turistice de interes national aflate in zona se numara si Parcul Domogled – Valea Cerneii, izvoarele si stancile Camana, geoparcul Platoul Mehedinti, Parcul Natural Portile de Fier, Pestera Epuran si monumente antropice – biserici si case de lemn la Malarisca, constructii traditionale – mori de apa, cuptoare de var.
Source: Adevarul