Viorel Paunescu nu va mai candida pentru functia de presedinte al CA de la Intercontinental

Viorel Paunescu, presedintele Consiliului de Administratie al hotelului Intercontinental din Bucuresti si unul dintre actionarii semnificativi ai Companiei Hoteliere Intercontinental Romania, CHIR, care administreaza hotelul, nu va mai candida in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor, din 11 octombrie, pentru functia de presedinte al CA.

Viorel Paunescu a declarat ca, dupa o activitate de peste 13 ani de presedinte al Consiliului de Administratie al companiei Star Lido 3 si al Companiei Hoteliere Intercontinental Romania, a decis sa renunte la functia de presedinte al CA si sa candideze pentru functia de membru al CA. Viorel Paunescu estimeaza ca isi va mari participatia pe care o detine impreuna cu grupul de investitori cu care actioneaza concertat in cadrul CHIR, de la 12,44% la aproximativ 30%.

Tot pe 11 octombrie va fi aprobata oficial prelungirea contractului de management pe o perioada de cel putin 10 ani cu lantul Intercontinental Hotels.

In ultimii cinci ani, au fost renovate zece etaje ale hotelului printre care si centrul de intretinere si tratament, primul etaj, destinat salilor de conferinte si evenimente, restaurantul Madrigal si apartamentul prezidential. Investitia in acest proiect de renovare s-a ridicat la peste 10 milioane EUR si a fost realizata in proportie de 80% in sistem de regie proprie, ceea ce a generat o reducere cu 50% a costurilor. Resursele financiare au fost obtinute din exploatarea a 178 de camere modernizate, a precizat Viorel Paunescu.

Proiectul de renovare va continua si in urmatorii ani, bugetul disponibil ridicandu-se la aproximativ 15 milioane EUR iar renovarile urmand sa fie realizate pe baza propunerilor reprezentantilor Intercontinental Hotels.

Pentru acest an, reprezentantii Intercontinental estimeaza o cifra de afaceri de aproximativ 12 milioane EUR, in crestere fata de anul trecut, cand a fost inregistrata o cifra de afaceri de 9 milioane EUR.
Source: Ziarul Financiar