Vezi unde poti petrece un Craciun traditional in Romania

Si Asociatia Nationala deTurism Rural, Ecologic si Cultural, ANTREC, a lansat in acest an programul „Traditiile Craciunului cu ANTREC” pentru a incuraja alegerea turismului rural drept principala optiune turistica a romanilor. Acest program ofera turistilor cazare in pensiunile rurale atat in perioada Craciunului, cat si in perioada sarbatorilor de iarna.
Printre traditiile de care vor avea parte turistii de Craciun se numara “Neata la Mos Ajun”, “Brezaia sau capra rucareana”, “vizita lui Mos Craciun”, “Taiatul porcului”, “Dansul mastilor”, colinde,etc.
Iata cateva locatii pentru un Craciun traditional:
Unul dintre locatiile in care poti petrece un Craciun traditional este Maramures, fiind una dintre principalele destinatii alese de turisti.
Aici, potrivit uneia dintre pensiunile din zona, turistii pot participa la impodobitul Bradului de Craciun in timp ce asculta colindele traditionale, dar si la taierea porcului. De asemenea, ei merg la slujba de Craciun, primesc colindatorii si invata dansuri traditionale.
O alta locatie este Bucovina, „tara celor 1000 de manastiri”, unde turistii vor redescoperi farmecul sarbatorilor de iarna, traditii si obiceiuri demult uitate, savoarea bucatelor traditionale si un peisaj minunat.
Marginimea Sibiului este o alta zona in care poti petrece Craciunul. Turistii vor putea asista la taiatul porcului, colinde, impodobirea bradului, slujba de Craciun si prepararea bucatelor speciale.
Una dintre cele mai cautate zone pentru petrecerea sarbatorilor de iarna este Bran-Moeciu.
In Oltenia turistii sunt asteptati cu colinde si cu muzica lautareasca originala, cu impodobirea bradului si sosirea lui Mos Craciun.

Source: Daily Business