Valoarea contabila a hotelului Radisson SAS din Bucuresti: 52,3 milioane EUR in 2008

Hotelul Radisson SAS din Bucuresti era evaluat in contabilitatea firmei Bucuresti Turism la sfarsitul anului trecut la 52,3 milioane EUR, reprezentand valoarea cladirii, fara dotari.

Evaluarea hotelului pe baza numarului de camere este de aproximativ 51 milioane EUR pentru 424 de camere, cate opereaza hotelul Radisson SAS.

Mircea Draghici, project manager pe divizia de hoteluri a agentiei imobiliare CB Richard Ellis/Eurisko, a declarat ca o camera a unui hotel de 5 stele de pe piata romaneasca este evaluata la 120.000 EUR, insa depinde de la caz la caz.

Compania Bucuresti Turism mai detine, pe langa hotelul Radisson, si complexul Centre Ville aparthotel, evaluat in contabilitate la 18,7 milioane EUR si terenurile pe care sunt situate cele doua imobile, in valoare de 37,1 milioane EUR. Valoarea activelor imobilizate din patrimoniul Bucuresti Turism se ridica la 121,5 milioane EUR la 31 decembrie 2008.

In 2008, compania Bucuresti Turism a inregistrat afaceri de 15,5 milioane EUR si pierderi de 17,8 milioane EUR.

Compania Bucuresti Turism are un imprumut sindicalizat pe 10 ani in valoare de 46 milioane EUR contractat prin Piraeus Bank si un altul de la actionarul majoritar de 25 milioane EUR.

Compania hoteliera este controlata de grupul israelian Elbit Medical Imaging, prin intermediul firmei BEA Hotels.

Source: Ziarul Financiar