Investitiile in hotelurile de 2 si 3 stele ar putea creste in acest an

Conform unui raport al companiei BNP Paribas Real Estate, in acest an planurile de dezvoltare ale operatorilor hotelieri vor fi reduse, insa exista potential de crestere la unitatile de 2-3 stele din zone turistice, care permit sederea pentru o perioada mai lunga.

In 2008, investitiile in hoteluri la nivel european au scazut cu aproximativ 40% fata de 2007, pana la 11 milioane EUR.

Piata tranzactiilor din Marea Britanie a generat cel mai mare volum al investitiilor, fiind urmata de Franta si Germania.

Spania si Italia au inregistrat scaderi mari de pana la 50% ale volumului de investitii, reflectand dificultatile financiare ale investitorilor interni, care sunt majoritari pe ambele piete.

In comparatie cu celelalte regiuni al globului, in Europa s-a inregistrat cel mai redus volum de turisti straini in 2008.

Rata de crestere a sosirilor, de 4%, inregistrata intre 1995-2007 s-a diminuat la jumatatea lui 2008 si a inceput sa scada semnificativ la sfarsitul anului. In 2009, volumul sosirilor de turisti va stagna, estimeaza studiul BNP Paribas Real Estate.

Potrivit raportului companiei de consultanta imobiliara, in acest an, companiile isi reduc cheltuielile, iar calatoriile de afaceri ar putea scadea. In aceasta situatie, destinatiile interne ar putea fi avantajate. Cererea s-ar putea reorienta de la calatoriile pe distante lungi la cele pe distante scurte, iar vacantele ar putea fi petrecute tot mai des in tara de origine, se precizeaza in raportul companiei de consultanta imobiliara.

Source: Daily Business