Unul din doi romani intentioneaza sa plece in vacanta in acest an

Potrivit unui studiu efectuat de compania de cercetare 360insights, romanii intentioneaza sa isi reduca semnificativ cheltuielile in 2010, majoritatea renuntand la achizitia de locuinte, masini, electrocasnice sau mobila, insa nu si la concedii, unul din doi romani propunandu-si sa plece in vacanta.

Conform studiului, cinci din zece intervievati s-au hotarat sa apeleze la turismul local, trei din zece afirma ca se vor orienta spre destinatii din afara granitelor, iar restul de doi din zece doresc sa-si petreaca atat o vacanta in Romania, cat si una in strainatate.

Studiul este reprezentativ la nivel urban si a fost realizat in luna februarie, pe un esantion de 800 de persoane, femei si barbati, cu varste cuprinse intre 16 si 64 de ani.

Manuela Danila, Senior Researcher in cadrul 360insights, a declarat ca printre cei care tin neaparat sa isi ia cateva zile libere se numara in principal persoanele cu nivel inalt de educatie si venit, care isi permit luxul unei pauze de relaxare, pe cand persoanele cu venituri mici declara ca mai degraba vor renunta anul acesta la aceasta cheltuiala.

Indiferent de venit, cei care nu concep sa isi amane vacanta sunt tinerii pana in 24 ani.

Source: Money