Programul de Dezvoltare Durabila a Deltei Dunarii a fost inaintat Guvernului

Consiliul Judetean Tulcea a inaintat Guvernului Programul de Dezvoltare Durabila a Deltei Dunarii in perioada 2010-2012.

Presedintele CJ Tulcea, Victor Tarhon, a declarat ca programul are drept obiectiv principal imbunatatirea conditiilor de viata a populatiei din zona, dar si protectia mediului, documentul cuprinzand cinci capitole – dezvoltarea infrastructurii, valorificarea resurselor naturale regenerabile prin conservarea si promovarea traditiilor culturale, refacerea functiilor eco-sistemelor si habitatelor naturale, programul Natura 2000, respectiv imbunatatirea cadrului legislativ.

Victor Tarhon a precizat ca una dintre propunerile de modificare a legislatiei in vigoare prevazute de program este stabilirea unei taxe pentru valorificarea resursei piscicole a Deltei.

In anul 2006, Institutul National Delta Dunarii a finalizat master planul – programul de dezvoltare a comunitatilor deltaice, primul program de acest gen care are in vedere factorul uman din Rezervatie.

Potrivit master planului, pentru dezvoltarea comunitatilor umane din Delta Dunarii este nevoie de fonduri de peste 90 milioane EUR, pentru imbunatatirea infrastructurii utilitatilor publice, de transport si comunicatii, in vederea reducerii poluarii, izolarii comunitatilor si pentru cresterea nivelului standardului de viata.

Source: Financiarul