Un material despre Baile Herculane va fi prezentat pe Travel Channel, in cadrul serialului Wild Carpathia

O echipa din Marea Britanie alcatuita din Paul Lister – initiatorul Fondului European pentru Natura si producatorul documentarului Wild Carpathia pentru Travel Channel, Max Milligan – artist fotograf din Marea Britanie, Alasdair Grant – operator la Almond Films si starul Charlie Ottley – prezentator TV la Travel Channel au realizat o sesiune de filmari la Baile Herculane.
Materialul va fi difuzat pe Travel Channel, in cadrul serialului Wild Carpathia, cu o distributie in 120 de tari si va fi tradus in 20 de limbi.
Incursiunea a inceput cu vizitarea Strazii Romane, primul obiectiv redat circuitului turistic  in cadrul programului de reabilitare a primariei din Baile Herculane, desfasurat sub sloganul „Baile Herculane – Statiunea renaste!”.
Echipa a completat filmarile la punctul muzeistic de la parterul Hotelului Roman cu celebrul Basorelief al lui Hercules, la Baile Imperiale Romane, in centrul istoric al statiunii, la Hotelul Decebal, aflat in modernizare si Baile Imperiale Austriece preluate de curand de administratia locala. Aici va fi dezvoltat un mare centru de tratament, in care turistii vor beneficia si de tratamentul geriatric, atat de apreciat candva in statiune.
Traseul filmarilor a continuat la 7 Izvoare si Gropane, la Cheile Corcoaiei, la Morile pe apa de pe Valea Rudariei, inscrise in Patrimoniul UNESCO si la Defileul Dunarii.
Totodata, producatorii au realizat si un interviu cu scriitorul Dorin Balteanu, autorul cartii „Herculane – Arc peste timp”.

Source: Traveller Magazin