Turismul corporate a ridicat gradul de ocupare a statiunilor din Romania

Cererea extrem de ridicata pentru turismul corporate a ridicat gradul de ocupare a statiunilor din Romania in perioada septembrie-octombrie, la aproximativ 100%, in special la sfarsit de saptamana, clientii turismului business fiind companiile de asigurari si bancile, firmele de avocatura, trusturile de presa, operatorii de servicii de telefonie mobila sau televiziune prin cablu. Principalele destinatii sunt Valea Prahovei si Poiana Brasov datorita amplasarii, capacitatilor de cazare, ofertei privind echiparea salilor de conferinte cu sisteme moderne si gamei variate de posibilitati de petrecere a timpului liber.

Contractarea unor spatii pentru turismul corporate prin intermediul agentiilor de turism reduce costurile cu aproximativ 20-30% comparativ cu tarifele de receptie. Printre bonusurile acordate clientilor fideli de catre hotelieri se afla gratuitate la cazare sau la rezervarea salilor de conferinte.

In aceasta perioada, o zi de cazare in Sinaia costa 50-70 EUR, daca locul este contractat prin agentie iar tariful la receptie poate ajunge la 90 EUR, fara sa includa si masa. Daca pentru conferinte se mai gasesc sali disponibile, pentru activitatile de team-building nu mai exista posibilitati de cazare in aceasta perioada. Un program de training pentru middle management, care include cazarea propriilor angajati si a trainerului, masa, precum si alte activitati conexe, poate ajunge si la 6.000 EUR, in functie de bugetul companiei.
Source: Curentul