Turismul balnear nu este promovat de autoritatile din turism

Studiul efectuat de Consiliul Mondial al Turismului si Calatoriilor, World Travel & Tourism Council, WTTC, atesta faptul ca Romania detine aproximativ 1.300 de resurse de ape minerale, reprezentand o treime din totalul apelor potabile si pentru tratament din Europa.

Pana acum, atentia autoritatilor din turism a fost concentrata in special pe litoral si pe zonele de schi, in detrimentul turismului balnear, care a fost privit ca un produs destinat pensionarilor sau persoanelor cu probleme de sanatate, neacordandu-se importanta componentelor de profilaxie si wellness, promovate in strainatate.

Pentru repozitionarea pe piata a turismului balnear sunt necesare investitii importante in acest sector. Presedintele Organizatiei Patronatelor din Turismul Balnear, OPTBR, Nicu Radulescu, apreciaza ca numai pentru Baile Herculane sunt necesare investitii de 100 milioane EUR. Totodata presedintele OPTBR considera ca statul trebui sa investeasca si in infrastructura, in paralel cu investitiile private in hoteluri.

Raportul WTTC pune accentul si pe promovarea imaginii de tara a Romaniei. Secretarul general al Asociatia Nationale a Agentiilor de Turism, ANAT, Mircea Draghici, considera ca Romania trebuie promovata pentru atractii unice, pe care turistii sa le indentifice cu numele tarii noastre.
Source: Cotidianul