Turabo Cafe se extinde si in strainatate

Grupul romanesc de cafenele Turabo Cafe analizeaza piata din Cehia si Polonia in vederea deschiderii primei unitati in afara tarii in 2007, a declarat actionarul majoritar al companiei, Tudor Dragomir Niculescu, considerand ca investitia necesara deschiderii unei cafenele in Praga sau Varsovia, in zonele centrale, care prezinta un interes turistic deosebit, este similara sau chiar mai mica, in comparatie cu Bucurestiul.

Turabo a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de aproximativ 1 milion EUR, care va fi triplata anul acesta, pe fondul extinderii lantului de cafenele si al intrarii pe segmentul de evenimente.

In prima parte a acestui an, Turabo a inaugurat un centru de evenimente in zona Pipera, denumit Turabo Grand Ballroom, care a necesitat o investitie de 500.000 EUR si care va fi extins cu inca o sala, care va necesita o investitie de 350.000 EUR.

Pana la sfarsitul anului, Turabo va inaugura in zona Pietei Victoria, in colaborare cu Banca Comerciala Romana, cea de-a treia cafenea din Bucuresti si a noua la nivel national.

Turabo isi va intensifica extinderea si in anul urmator, cand bugetul alocat dezvoltarii afacerilor societatii este de aproximativ 2 milioane EUR, investitia necesara deschiderii unei cafenele noi fiind estimata la 100.000-150.000 EUR. Tudor Dragomir Niculescu a declarat ca intentioneaza sa inaugureze anul viitor sapte cafenele noi in Bucuresti, dintre care trei in sistem de franciza si alte trei in provincie, in Mamaia, Cluj, a treia localitate urmand sa fi aleasa intre Galati, Arad si Constanta.
Source: Cotidianul