Caru’ cu bere va detine o pondere de 30% din cifra de afaceri a companiei Trotter Prim

Compania Trotter Prim, care opereaza lantul de restaurante City Grill si cafenele City Cafe, controlata de omul de afaceri Dragos Petrescu, si-a largit la inceputul lunii octombrie portofoliul cu brandul Caru’ cu bere, in urma unui proces care a durat peste 3 ani, Dragos Petrescu mizand pe faptul ca restaurantul isi poate recapata locul in primele trei restaurante din Bucurestiul istoric.

Investitia de la Caru’ cu bere s-a ridicat la 1,5 milioane EUR si a constat in implementarea unui sistem audio si IT la nivel european. A fost incheiat un parteneriat pe termen lung cu proprietarii restaurantului iar in prezent Mircea Nicolae, reprezentantul proprietarilor, detine 33% din companie.

In cadrul restaurantului Caru’ cu bere va fi creat un muzeu al berii care va cuprinde o colectie de obiecte din perioada interbelica si una de halbe de bere.

Dragos Petrescu estimeaza ca, la nivel de grup, Caru’ cu bere va avea o pondere de 30% din afacere, contribuind la cifra de afaceri a intregului grup cu 2,5-3 milioane EUR.

Dragos Petrescu a precizat ca in primele zece luni ale acestui an bugetul consolidat al companiei este de 4,5 milioane EUR, urmand ca pana la sfarsitul anului sa ajunga la o cifra de afaceri de 5,5 milioane EUR, la aceasta suma contribuind deschiderea unei noi locatii City Grill in Constanta. Pentru 2007, conducerea companiei estimeaza o cifra de afaceri de peste 10 milioane EUR. Profitul companiei a inregistrat o crestere de 16,2% fata de anul trecut, depasind media de 15,5% care era estimata pentru acest an.

Strategia companiei include deschiderea unor noi locatii, in care sa aiba dreptul de proprietate, preferand creditul ipotecar chiriilor, reprezentantul companiei apreciind ca, in viitorul apropiat, profitul obtinut din detinerea de proprietati sa concureze cu profitul operational.

Noile locatii din tara vor fi deschise, in sistem de franciza, in orase cu potential pentru dezvoltarea afacerii, ca Brasov, Constanta, Timisoara. De asemenea, se urmareste dezvoltarea lantului de cafenele City Cafe in parteneriat cu un operator de telefonie.

Compania Trotter Prim va opera pana la sfarsitul acestui an o retea de 11 locatii, din care 7 restaurante, 6 City Grill plus Caru’ cu Bere si 4 cafenele City Cafe.

In prezent, principalii furnizori de materie prima ai restaurantelor City Grill sunt autohtoni insa dupa 2007 materia prima va putea fi achizitionata si din alte tari din Europa, in prezent fiind stabilite contracte cu furnizori din Austria si Franta.
Source: Ziarul Financiar