Trotter Prim: restaurantele din mall-uri nu mai sunt profitabile

Omul de afaceri Dragos Petrescu, care controleaza, prin intermediul companiei Trotter Prim, lantul de restaurante City Grill, Caru’ cu bere, Buongiorno si cafenelele City Cafe, s-a hotarat sa reloce doua dintre cele patru unitati City Grill situate in centre comerciale din capitala, pe fondul scaderii vanzarilor cu 30%.

Petrescu a declarat ca vanzarile din mall-uri au scazut cu 30%, in timp ce vanzarile din spatiile stradale au ramas la acelasi nivel, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Planul initial de extindere pentru anul 2009 viza deschiderea a patru noi unitati, respectiv doua cafenele City Cafe si doua restaurante City Grill. Bugetul total pentru extindere se situeaza la aproximativ 1 milion EUR.

Omul de afaceri a precizat ca relocarea unitatilor nu va presupune o investitie mare, deoarece echipamentele, mobilierul sunt deja achizitionate, singura problema ramanand gasirea si inchirierea spatiilor. Totodata, chiriile au scazut considerabil, pe fondul crizei economice.

In 2008, Trotter Prim a inregistrat o cifra de afaceri de 14 milioane EUR, valoare estimata si pentru 2009, in conditiile impuse de criza.
Source: Business Standard