Malin Malineanu: piata hoteliera va continua sa scada cu inca 10-15%

Piata hoteliera va scadea in continuare cu inca 10-15%, in conditiile in care nu a atins inca limita inferioara, considera Malin Malineanu, development coordinator al Best Western Romania.

Malineanu considera ca scaderea de 20-30% pe care au vazut-o hotelierii pana in momentul de fata nu este pragul de la care urmeaza revenirea pietei si apreciaza ca abia in 2011-2012 piata se poate astepta la primele semne de revenire. Pana in primavara anului viitor, in Romania vor fi mult mai putine camere deschise, comparativ cu 2009 si 2008.

De asemenea, Malineanu se asteapta pentru perioada urmatoare atat la exituri din piata, cat si la vanzari de proprietati.

In ceea ce priveste Best Western Romania, lantul hotelier urmeaza trendul general de scadere, din cauza reducerii gradului de ocupare, pe fondul climatului economic defavorabil.

Malineanu a declarat ca, in tara, Best Western va inregistra o scadere de 10%, aproximativ jumatate din procentul cu care s-a contractat piata si, in aceste conditii, proprietarii hotelurilor afiliate lantului international au doua optiuni, repozitionarea, prin gasirea unui segment de posibili clienti neabordat pana in acel moment, sau investitia in cresterea valorii adaugate.

La nivel international, Best Western detine peste 4.000 de hoteluri, in aproape 100 de tari. In Romania functioneaza de aproape 11 ani si va avea, pana la sfarsitul acestui an, 14 hoteluri in portofoliu.
Source: Business Standard