Triumf Construct va contracta doua credite in valoare de 18,7 milioane EUR de la Piraeus Bank

Compania de constructii si dezvoltare imobiliara Triumf Construct va contracta de la Piraeus Bank doua facilitati de credit in valoare totala de 18,7 milioane EUR, destinate refinantarii unui imprumut acordat de Banca Comerciala Romana si constituirii capitalului de lucru, potrivit hotararii generale a actionarilor publicata in Monitorul Oficial. Pentru garantarea creditelor, compania va ipoteca hotelul Phoenicia, alcatuit din teren in suprafata de 17.065 mp si constructie in suprafata de 3.760 mp si va cesiona drepturile de creanta din contractul de inchiriere incheiat intre Triumf Construct si compania Phoenicia Hotels, in valoare de 360.000 EUR pe luna.

Hotelul Phoenicia a fost evaluat la cel putin 22 milioane EUR. In Monitorul Oficial se mai precizeaza ca, potrivit raportului de evaluare efectuat de SHM Smith Hodgkinson Romania, valoarea de lichidare a imobilului trebuie sa acopere in proportie de 120% suma facilitatii de credit. Hotelul Phoenicia este clasificat la 4 stele si detine 348 camere, 10 sali de conferinta, 4 restaurante, casino, spa si club. Actionarul majoritar al companiei Triumf Construct este omul de afaceri Mohammad Murad.

Potrivit unor surse de pe piata, compania ar putea folosi acest credit pentru a prelua un pachet de actiuni in cadrul lantului TH Hotels, care cuprinde hotelurile Central, Opera si Venetia. Compania Phoenicia Hotels, care administreaza hotelul Phoenicia, intentioneaza sa creeze o retea hoteliera.

Totodata, compania are in derulare proiecte rezidentiale in valoare totala de aproximativ 100 milioane EUR, au precizat reprezentantii Triumf Construct.
Source: Curierul National