TripAdvisor a dat publicitatii primele rezultate ale studiului „TripBarometer by TripAdvisor”

Pe data de 11 septmebrie, cel mai mare site de calatorii din lume, TripAdvisor a anuntat rezultatele celui mai amplu studiu despre industria de travel si industria ospitalitatii, „TripBarometer by TripAdvisor”.
Studiul releva principalele trenduri din industria de travel si din industria ospitalitatii si a fost efectuat in randul a peste 19.000 de calatori si a peste 10.000 de proprietari de unitati de cazare din intreaga lume.
Conform studiului, 61% dintre turistii globali intentioneaza sa cheltuiasca aceeasi suma sau o suma mai mica pe calatorii, in 2014, insa turistii din pietele emergente, au declarat ca intentioneaza sa cheltuiasca mai mult pe calatorii in 2014. 
Potrivit studiului, doar 1/3 din turistii de la nivel global sunt optimisti in ceea ce priveste economia.
In 2013, 85% dintre turistii globali planuiesc sa calatoreasca in tara lor pentru: a-si descoperi propria tara (42%), a-si vizita familia (29%) sau pentru a economisi bani (27%).
Multi turisti planuiesc mai multe calatorii in 2014. Numarul vacantelor scurte va creste cu 19%, iar cel al vacantelor lungi cu 11%.
88% dintre turistii globali au afirmat ca merita sa faca sacrificii pentru a merge in calatorii. 51% dintre turisti au declarat ca pentru a putea pleca in vacanta sunt disponibili sa renunte la noptile in oras, 43% ar renunta la iesirile la restaurante, 39% ar renunta la haine, 31% ar renunta la tigari, 28% ar renunta la cadouri si 19% au declarat ca ar renunta la imbunatatirile din casa pentru a merge in vacanta.
2/3 din hotelierii de la nivel mondial sunt optimisti in ceea ce priveste profitabilitatea in 2014, desi doar 1/3 din turisti sunt optimisti in ceea ce priveste economia in 2014.
Optimismul hotelierilor este mai accentuat in America, Asia si Orientul Mijlociu. Hotelierii din Europa sunt in schimb cei mai putini optimisti.
Mai mult de jumatate dintre hotelieri intentioneaza sa majoreze tarifele la cazare in 2014.
17% dintre hotelierii de la nivel global chestionati intentioneaza sa deschida noi proprietati in 2014, Asia, Europa si America de Sud fiind regiunile care vor beneficia de cele mai multe noi proprietati.
Studiul a fost efectuat la comanda TripAdvisor si condus de firma de cercetare de piata independenta Edelman Berland. Cercetarea a fost realizata in perioada iunie – iulie 2013 in randul a 10.469 de proprietari de unitati de cazare si a 19.692 de calatori (+18 ani), prin intermediul unui sondaj online. Respondentii provin din Argentina, Australia, Brazilia, Caraibe, China, Egipt, Franta, Germania, Grecia, India, Indonezia, Italia, Japonia, Malaezia, Mexic, Noua Zeelanda, Rusia, Africa de Sud, Korea de Sud, Spania, Thailanda, Turcia, UAE, Marea Britanie si Statele Unite ale Americii.

Source: HoReCa