Transportul aerian de pasageri la nivel mondial a scazut cu 6,4% in luna august

Traficul aerian de pasageri a inregistrat o scadere de 6,4% in august 2010 fata de aceeasi perioada a anului trecut, dupa ce in luna iulie realizase o crestere de 9,5%, se arata in datele publicate de Asociatia Internationala de Transport Aerian, IATA. Fata de perioada anterioara crizei economice, de la inceputul lui 2008, traficul de pasageri la nivel mondial a crescut cu 2% in luna august.

Transportul de marfa insa crescut cu 19,6% in luna august si cu 3% mai mare fata de perioada anterioara crizei, dupa ce in luna iulie 2010 a inregistrat o crestere de 23%.

IATA estimeaza ca societatile aeriene vor realiza venituri de 560 mld. USD si un profit global de 8,9 mld. USD in acest an.

Giovanni Bisignani, directorul general si CEO al IATA, a declarat ca reducerea cererii din august este in concordanta cu previziunile asociatiei pentru finalul anului. Cresterea mai lenta a cererii din a doua jumatate a anului 2010 ar putea continua si in 2011, profitul estimat pentru anul viitor fiind in jur de 5,3 mld. USD.

Source: Daily Business