Taxa pentru promovarea turistica a Capitalei creste la 2% din venitul din cazare

Taxa speciala pentru promovarea turistica a municipiului Bucuresti pentru anul 2020 se va calcula prin aplicarea cotei de 2% la venitul din cazare pentru fiecare zi de sejur a turistului, in comparatie cu 1% in prezent, conform unui proiect de hotarare adoptat pe data de 18 decembrie 2019, de catre consilierii municipali.
Persoanele fizice si juridice, prin intermediul carora se realizeaza cazarea, inclusiv unitatile de cazare din economia colaborativa comercializate pe platforme tip AirBnb.com sau Booking.com vor avea obligatia ca in documentele utilizate pentru incasarea tarifelor de cazare sa evidentieze distinct taxa speciala pentru promovarea turistica a municipiului Bucuresti incasata.
Atat AirBnb.com, cat si si Booking.com vor avea obligatia sa colecteze si sa vireze taxa doar pentru unitatile listate fara clasificare. Unitatile care au un certificat de clasificare vor trebui sa colecteze si sa vireze singure aceasta taxa.
Taxa speciala va fi incasata de catre structura de primire turistica odata cu luarea in evidenta a persoanelor cazate.
Prin structura de primire turistica cu functiune de cazare se intelege: hotel, hotel-apartament, hostel, motel, vila turistica, cabana turistica, bungalow, sat de vacanta, camping, popas turistic, casuta de tip camping, apartament si camera de inchiriat in locuinta familiale, pensiune turistica.
Depunerea peste termen a declaratiilor-decont se sanctioneaza cu amenzi cuprinse intre 71-283 RON, iar nedepunerea declaratiilor-decont, cu amenzi cuprinse intre 283-705 RON. In cazul persoanelor juridice, limitele minime si maxime ale amenzilor se majoreaza cu 300%.

Source: Economica