Targul National de Turism din acest an s-a dovedit a fi un eveniment de vanzare a ofertelor turistice

Promovarea reducerilor oferite de agentile de turism pe durata celei de-a XIII-a editii a Targului National de Turism a atras un numar mare de vizitatori interesati de achitarea in avans a vacantelor pentru a beneficia de discounturi pana la 20%. Au fost achizitionate aproximativ 300-400 de pachete turistice. Printre cele mai active agentii de turism prezente s-au remarcat CMB Travel, Romantic Travel, Kara Travel si Balkan Tourism, tour operatorul care vinde in Romania statiunile de pe litoralul bulgar.

Pe litoralul romanesc au fost foarte cautate sejururi pentru toata perioada anului. Din acest motiv, se asteapta ca programul “O saptamana la mare” in lunile mai sau septembrie, cu preturi pornind de la 799.000 lei, sa aiba un real succes, declara secretarul general al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, Mircea Draghici.

Din pacate, insa, la TNT au fost prezente putine companii de pe litoral, o zona cu un extraordinar potential de atractie pentru turisti, ceea ce confirma faptul ca operatorii romani prefera strategia de asteptare a turistilor, ca metoda cea mai ieftina de a-si face publicitate, calitatea serviciilor oferite fiind corespunzatoare. In aceste conditii, tot mai multi romani tind sa devina turisti autentici si sa aleaga, in schimbul unor tarife similare celor din tara, ofertele turistice in Ungaria, Bulgaria, Austria sau Croatia.

Pentru pachetele externe, cele mai multe cereri au vizat sarbatorile de Paste, in special in Grecia – Paralia sau Halikidiki; Turcia – excursiile de shopping la Istanbul si Costa Brava, comform aprecierilor directorului de marketing al Romantic Travel, Ciprian Enea. O noutate bina primita a fost Sicilia. Printre destinatiile pentru sezonul estival au fost cautate excursiile in Egipt, pachetele individuale pe Coasta de Azur sau circuitele cuprinzand vizitarea mai multor tari.

Au fost prezentate si oferte destinste turistilor amatori de vacante speciale. Agentia Carpatica Dive Center ofera un pachet de 1.000 de euro de persoana in Egipt care include 10 scufundari cu echipament si instructori – 250 de euro, servicii turistice pentru 7 zile – 469 de euro si pretul transportului – 275 de euro. O alta oferta vine din partea agentiei Perfect Tour care ofera la pretul de 10.000 de euro un sejur de sapte zile la hotelul-submarin Burj Al Arab din Dubai, potrivit unei familii de trei persoane. Pretul unui bilet de avion este 415 euro cu toate taxele incluse iar pretul vizei turistice este 40 euro. Optional se ofera transportul de la aeroport la hotel cu un Rolls Royce de ultima generatie, la pretul de 98 de euro. Cazarea intr-un apartament de doua camere costa intre 872 euro pe noapte si 1.010. euro pe noapte, in timp ce pentru trei persoane, un Deluxe Suite costa 1.056 euro pe noapte iar un Panorama Suite costa 1.194 euro pe noapte. Nu in ultimul rand, agentia Ship Travel International ofera o croaziera in jurul lumii de aproximativ 111 zile la pretul estimat de 15.120 de euro. Circuitul, care include cazare in cabina dubla, pensiune completa, activitati de divertisment si agrement, accesul la biblioteca, se face cu o nava de pasageri ultraluxoasa, cinci stele plus, din Southampton, Marea Britanie, prin SUA, Antile, Panama, Samoa, Noua Zeelanda, Australia, Indonezia, Taipan, Japonia, Malaesya, india, Emiratele Arabe Unite, Italia, Spania, Portugalia si din nou Southampton.
Source: Banii Nostri