Suma necesara pentru extinderea Aeroportului International Sibiu este de 68,8 milioane EUR

Conducerea CJ Sibiu a declarat ca suma reala din studiul de fezabilitate pentru obiectivul de investitii „Extindere si modernizare Aeroportul Sibiu” este de 68.828.000 EUR fara TVA deoarece investitia se va face prin intermediul Regiei Autonome a Aeroportului Sibiu, care poate deduce TVA-ul. Guvernul Romaniei va aloca o treime din suma, Banca Euuropeana pentru Investitii va acorda un imprumut de 20 milioane EUR iar administratiile vor aloca cate 4 milioane EUR fiecare, din bugetele proprii.

Lucrarile Aeroportului International Sibiu constau in construirea unui nou terminal pentru pasageri, un turn nou de control al traficului aerian, o cladire pentru pompieri cu un rezervor propriu de apa, un depozit pentru carburanti, inlocuirea retelelor de utilitati, construirea unei noi statii trafo, a unei statii sprinkler si a unei centrale termice.

Termenul de executie este estimat la 7 luni si trei saptamani de la inceperea lucrarilor. Turnul de control si celelalte cladiri se vor construi concomitent cu terminalul dar vor fi finalizate mai repede decat acesta.
Source: Wall-Street