Cifra de afaceri a berariei Caru’ cu bere a depasit cu 30% nivelul estimat de catre conducerea Trotter Prim, proprietarul berariei. In decurs de o luna de la redeschidere, Caru’ cu bere a realizat o cifra de afaceri de aproximativ 200.000 EUR.
Inainte ca City Grill sa preia Caru’ cu bere, beraria inregistra o cifra de afaceri de aproximativ 250.000 EUR/an, a declarat Daniel Mischie, directorul executiv al restaurantului Caru’ cu bere si directorul de dezvoltare in cadrul retelei de restaurante si cafeterii City Grill. Pentru 2007, conducerea berariei estimeaza o cifra de afaceri de peste 2,5 milioane EUR.
Daniel Mischie estimeaza ca beraria Caru’ cu bere detine o cota de piata de aproximativ 80% pe piata de profil din Bucuresti.
Restaurantul, situat in zona Lipscani, a fost redeschis la inceputul lunii octombrie si detine aproximativ 500 locuri impartite intre berarie, cele doua cigar lounge si crama de la demisol. In incinta berariei exista si un gift shop in care sunt comercializate tricouri, sepci sau halbe inscriptionate cu logoul Caru’ cu bere, precum si halbe si vesela din 1960, apartinand vechilor proprietari. Peste 70% din clientii magazinului sunt straini iar in prezent gift shop-ul contribuie la cifra de afaceri cu o pondere de 3%.
Renovarea localului a necesitat o investitie de 1,5 milioane EUR iar pentru renovarea fatadei va fi necesara o noua investitie de 500.000 EUR, care se va realiza in colaborare cu primaria capitalei, a declarat Daniel Mischie.
Daniel Mischie a precizat ca incepand cu primavara anului viitor se intentioneaza ca restaurantul Caru’ cu bere sa fie inscris intr-un circuit turistic care va cuprinde si alte obiective din centrul istoric al capitalei.
Source: Ziarul Financiar