Statiunile Straja si Parang nu indeplinesc normele elementare de mediu

Ministrul Mediului, Sulfina Barbu, este preocupat deoarece statiunile turistice din judetul Hunedoara nu respecta normele elementare de mediu. De asemenea, seful Garzii de Mediu a judetului Hunedoara, comisarul Cristian Moldovan, a declarat ca in statiunile Straja si Parang, doar un singur hotel din 250 de hoteluri si pensiuni, detine autorizatie de mediu.

Sulfina Barbu a declarat ca s-a gasit solutia pentru gestionarea corecta a deseurilor din statiunile Straja si Parang. In proiectul Parang–Petrosani, vor colabora Ministerul Integrarii Europene, care va aloca fonduri importante si ministerul Mediului, care este preocupat de captarea de apa, de aductiunea de apa potabila, de reteaua de apa, reteaua de canalizare si statia de epurare.

Pentru aceste componente de mediu se estimeaza ca vor fi necesare 2 milioane EUR. Sulfina Barbu a mai precizat ca este in curs de finalizare aplicatia prin care problemele de mediu din cele doua statiuni sa fie rezolvate printr-un proiect cu finantare europeana.

Datorita acestor probleme de mediu, statiunile Straja si Parang nu pot primi clasificarea de statiune europeana.
Source: Wall-Street