Statiunea Buzias este lasata in paragina

Cu toate ca a fost nominalizata de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii, OMS, drept statiune-etalon in tratarea afectiunilor cardiovasculare, criza de personal medical a dus la inchiderea bazelor de tratament, cu exceptia celei de la hotelul Parc. In aceasta statiune balneara pot fi tratate afectiunile cardiovasculare, ale sistemului osos, renal, hepatic si gastric.

Dupa revolutie, vechea statiune a fost revendicata de nepoatele din Austria a fostului proprietar, Jakob Muschong. Acesta a cumparat statiunea in 1906 punand bazele societatii pe actiuni Muschong Baile Minerale Buzias. In perioada in care a fost condusa de Muschong, statiunea s-a dezvoltat rapid, a fost construita fabrica de imbuteliat apa minerala, hotelul si baia Phoenix iar baia feruginoasa a fost dotata cu 12 vane noi. Statiunea a intrat in declin imediat dupa revolutie cand nu s-au mai facut investitii.

Singura societate care s-a aratat interesata sa investeasca in statiune este SIF Transilvania care va aloca 2,5 milioane de euro pentru renovarea hotelurilor Timis si Parc.

In proprietatea statiunii Buzias mai sunt incluse 12 vile, Gradina Banateana, hotelul Buzias, fostul cazino si unicul strand cu apa minerala din tara.
Source: Romania Libera