Stagnare imobiliara in prima parte a anului

Estimarile privind evolutia pietei rezidentiale din Capitala nu sunt tocmai optimiste, agentiileimobiliare prognozand o stagnare a pietei de profil pana in a doua parte a anului. Se apreciaza ca numarul total de locuinte livrate anul trecut a fost de circa 4.000 de unitati, reprezentand apartamente din diferite etape de dezvoltare a proiectelor initiate in ultimii ani.

Tot mai desele intarzieri in finalizarea lucrarilor si dificultatile in accesarea creditelor bancare pentru dezvoltatori au micsorat numarul livrarilor de locuinte. Pentru anul precedent, nivelul creditelor ipotecare din zona Bucuresti-Ilfov a ajuns la circa 8,75 miliarde lei, potrivit publicatiei Wall Street.

Cele mai cautate tipuri de apartamente au fost anul trecut garsonierele si apartamente de doua camere, se anunta intr-un studiu imobiliar. Datorita accesului la credite bancare, multi au optat pentru achizitia acestor tipuri de locuinte, cererea scazand spre ultima parte a anului 2008, odata cu inasprirea conditiilor bancare si cresterea dificultatilor financiare pe piata.

banner_zdi120x60

Source: Ziarul de Imobiliare