Complexul Caro a redus tarifele cu 40%

De la inceputul acestui an, complexul de hoteluri Caro din Bucuresti, controlat de familia Lazar, a redus pretul la cazare cu aproape 40% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in conditiile in care mai mult de jumatate din camere au fost libere in primele luni ale anului.

Octavian Lazar, managerul Caro Hotels a declarat ca cererea din partea clientilor companii a scazut cu pana la 25%, cea mai mare scadere fiind inregistrata la firmele din constructii.

Complexul hotelier Caro este impartit in trei categorii, Caro Golf de 4 stele, Caro Parc de 3 stele si Caro Horoscop de 2 stele, unitati in care lucreaza 140 de angajati.

In urma scaderii preturilor aplicata de actionari de la inceputul acestui an, tariful pentru o camera la hotelul de 4 stele din cadrul complexului este de 89 EUR, fata de 149 EUR la inceputul lui 2008.

Gradul de ocupare al complexului de hoteluri Caro a fost anul trecut de 57,4%, in scadere de la 62% in 2007, iar in primele luni ale acestui an complexul a avut un grad de ocupare de sub 50%, cel mai mic nivel din ultimii 10 ani de activitate a hotelurilor, a declarat Octavian Lazar.

In 2008, complexul a inregistrat o cifra de afaceri de 4,5 milioane EUR si o marja de profit de 30%. Aproape 60% din venituri au provenit din cazari, restul fiind generate de segmentul de food & beverages.

Pentru acest an, Lazar estimase o crestere cu 11% a cifrei de afaceri, insa si-a revizuit estimarile dupa primele luni din 2009.

In acest an compania va investi in dezvoltarea unui centru spa in interiorul hotelului, dar si in constructia unei cladiri de birouri. Investitia in cladirea de birouri de opt etaje, se va ridica la circa 3 milioane EUR.

Octavian Lazar a mai precizat ca proiectul de 60 milioane EUR, care viza construirea a doua cladiri de birouri cu 22 si respectiv 14 etaje si care urma sa fie inceput anul acesta a fost amanat pentru anul 2011.

Source: Ziarul Financiar