Stadiul principalelor proiecte ale MDRT la sfarsitul anului 2010

La prezentarea, pe  data de 5 ianuarie, a bilantului MDRT pentru 2010, Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a detaliat stadiul derularii principalelor proiecte ale ministerului.

Ministrul a declarat ca au inceput primele lucrari privind dezvoltarea viitoarei statiuni turistice din judetul Hunedoara, la domeniul schiabil din Parang, care va fi construit de compania Kranz Eurocenter SRL, in cadrul unui contract in valoare de 283,69 mil. RON, semnat cu Primaria Petrosani. Prima etapa va fi incheiata in 2011, iar termenul de finalizare al intregului proiect este 2013.

In 2010 au demarat zece proiecte, in valoare de 37 mil. RON, in cadrul Subprogramului privind dezvoltarea statiunilor turistice, pe infrastructura balneara, fiind construite 2 complexe balneare, 8 bai traditionale, un muzeu balnear, 6 lacuri sarate amenajate si 2 lacuri dulci amenajate. Au fost finalizate proiectele din Arad, Covasna, Harghita, Praid, Ocna Sibiului, Calimanesti.

De asemenea, Elena Udrea are in vedere dezvoltarea de bai termale in Bucuresti.

Totodata, statiunile Baile Herculane, Borsec si Sulina vor fi reabilitate in acest an, in cadrul unor proiecte pilot.

Ministrul a adaugat ca Romania a obtinut acordul lansarii Strategiei Europene a Dunarii, la Sulina, pe langa lansarea din Ungaria, tara care detine presedintia Uniunii Europene.

Source: Bloom Biz