Sixt apreciaza ca turismul va contribui la cresterea pietei de rent-a-car

Directorul general executiv al Sixt New Kopel, companie specializata in leasing operational si servicii de rent-a-car, Dudy Perry, a declarat ca turismul si dezvoltarea de noi servicii vor declansa o crestere de 50 de ori a pietei de rent-a-car si estimeaza ca in 3-4 ani piata va ajunge la 50.000 de unitati, fata de 1.000 de unitati rulate in prezent.

Cifra de afaceri inregistrata de leasingul operational este de trei ori mai mare decat cel al diviziei de rent-a-car iar profitul inregistrat se imparte aproximativ egal intre cele doua divizii, a declarat Dudy Perry.

Sixt New Kopel detine sedii in Bucuresti, Iasi, Bacau, Constanta si Timisoara iar in 2007 va deschide noi sedii la Cluj, Sibiu si Brasov si un al doilea sediu in Bucuresti.

New Kopel Romania face parte din grupul international israelian Schlomo, care detine 35% din piata israeliana de leasing operational. Compania are exclusivitate pentru brand-ul de rent-a-car Sixt in Israel iar din luna mai a acestui an, prin intermediul reprezentantei locale, firma a adus Sixt pe piata romaneasca.

In prezent, pretul inchirierii unei masini incepe de la 25 EUR/zi si poate ajunge pana la cateva sute de euro, in functie de tipul masinii si al contractului.

Divizia de leasing operational si managementul flotelor a companiei a incheiat anul acesta contracte pentru 3.000 de masini, dintre care 1.000 au fost deja livrate iar celelalte 2.000 vor ajunge la clienti in urmatorii doi ani. La un pret mediu de 8.000 EUR pentru o masina, valoarea contractelor se ridica la 24 milioane EUR, volum de afaceri care ii aduce companiei o cota de piata de 35-50%, conform estimarilor lui Dudy Perry.

Pe langa compania Sixt New Kopel pe piata mai opereaza companiile ALD Automotive, divizia de profil a BRD Groupe Societe Generale, Fleet Management Services, APP Finance si Porsche Mobility. In prezent cele cinci companii impart o flota de 2.500-3.000 masini.
Source: Ziarul Financiar