Sinaia amana construirea mall-ului si a aquapark-ului din statiune

Primaria Sinaia amana construirea mall-ului si a aquapark-ului acoperit din statiune pana va gasi investitori privati interesati de acest proiect, evaluat la aproximativ 7-8 milioane EUR, care a fost anuntat initial in 2008.

Primarul orasului Sinaia, Vlad Oprea, a anuntat ca mall-ul urma sa fie dezvoltat in zona DN1, la intrarea in Sinaia dinspre Brasov, iar aquapark-ul ar fi trebuit sa fie construit in zona Calea Codrului, pe o suprafata de 3.500 mp.

Pentru acest an, orasul-statiune Sinaia a planificat investitii de 27,7 milioane RON in dezvoltarea domeniului schiabil, protectia mediului, invatamant, tineret si locuinte.

Prioritare vor fi lucrarile si proiectele demarate in anul 2009, dar au fost prevazute si investitii noi, spun reprezentantii Primariei Sinaia.

In prezent, proiectele din statiune aflate in derulare sunt telescaunul Valea Soarelui, din domeniul schiabil Sinaia – Perla Carpatilor, reamenajare partiilor de schi Carp si Drum de Vara, statia de epurare, realizarea unei baze sportive la Scoala Principesa Maria, precum si continuarea construirii celor cinci blocuri pe starda Spitalului si Aleea Kusadasi, toate aceste proiecte fiind finantate din bugetul de stat si de la bugetul local.

In 2009, numarul turistilor care au vizitat Sinaia a scazut cu 22%, pana la aproximativ 165.000, fata de cei peste 211.000 turisti inregistrati in 2008, din cauza crizei economice, potrivit datelor transmise de Primarie.

Si sejurul mediu a scazut anul trecut pana la 2-3 zile de cazare, iar turistii au inceput sa selecteze mult mai atent unitatile de cazare, au declarat reprezentantii Primariei Sinaia.

De Craciun, locurile de cazare din statiune au fost ocupate in proportie de 90%, iar de revelion au fost ocupate in proportie de 100%.

Source: Bloom Biz