Se schimba din nou concesionarea plajelor

Contractele de concesiune a plajelor din statiunile romanesti vor fi modificate din nou in 2006 iar Administratia Apelor Romane Dobrogea-Litoral, DADL, va fi inlocuita de un operator privat, care va putea parafa intelegeri cu firmele beneficiare pentru o perioada de pana la 15 ani.

Potrivit declaratiei ANT, Ovidiu Iuliu Marian, actul normativ care va regelementa modul de concesionare a plajelor, va fi adoptat pana la 15 februarie 2006 astfel incat licitatiile pentru concesionarea plajelor sa fie organizate pana la data deschiderii sezonului estival.

Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor, MMGA, a precizat ca, impreuna cu ANT a definitivat o strategie comuna cu privire la exploatarea turistica a plajelor Marii Negre, urmand sa fie promovat un set de acte normative care vor reglementa inchirierea de catre DADL a unor suprafete de plaja catre agenti economici care vor avea obligatia sa amenajeze si sa exploateze, in scop turistic, plaja Marii Negre. Aceasta are drept scop ridicarea standardelor turismului de pe litoralul romanesc.

Presedintele ANT, Ovidiu Marian, a precizat ca proprietarii hotelurilor si vilelor de pe litoral vor fi obligati sa functioneze in perioada 1 mai – 30 septembrie. Printre problemele care trebuie rezolvate pe litoral se numara infrastructura de agrement a statiunilor, disponibilitatea personalului si dotarea hotelurilor, multe dintre ele nefiind prevazute cu instalatii de incalzire.

Pana la mijlocul lunii aprilie a acestui an va fi definitivata strategia de turism a Romaniei, care va desemna si avantajele competitive ale Romaniei fata de tarile concurente, si anume Delta Dunarii, litoralul, Bucovina, turismul balnear si cultural, specific Transilvaniei.
Source: Gardianul