Se organizeaza licitatii pentru reamenajarea izvoarelor de ape minerale din Covasna si Harghita si modernizarea centrului istoric din Botosani

Pe data de 21 septembrie, Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, MDLPL, a anuntat lansarea licitatiilor pentru reamenajarea izvoarelor de ape minerale din Covasna si Harghita si pentru modernizarea centrului istoric din Botosani, in cadrul unor proiecte estimate la aproximativ 20 milioane EUR.

Lucrarile de reamenajare a izvoarelor de ape minerale din judetele Covasna si Harghita cuprind, printre altele, construirea de bai, de pavilioane de odihna si pavilioane de ape minerale, amenajarea alimentarii cu apa, construirea statiei de epurare si reamenajarea izvorului si modernizarea bazinelor existente.

Valoarea investitiilor este estimata intre 4 si 6 milioane EUR, pentu judetul Covasna, respectiv intre 3,5 si 5 milioane EUR pentru judetul Harghita.

Proiectele se vor desfasura cu sprijinul financiar al programului PHARE 2006 al Comunitatii Europene.

Participantii la licitatie trebuie sa isi depuna ofertele pana pe data de 19 noiembrie 2007.

Modernizarea centrului istoric al municipiului Botosani presupune consolidarea, refacerea fatadelor si racordarea la utilitati pentru 18 cladiri, refacerea infrastructurii de alimentare cu apa, refacerea infrastructurii de canalizare, iluminat public, refacerea imbracamintii strazii, refacerea zonei pietonale si amenajarea a doua parcari.

Lucrarile sunt estimate la o valoare cuprinsa intre 7 si 9,5 milioane EUR iar finantarea lor se va realiza prin Programul PHARE CES (Coeziune Economico-Sociala) 2006 al Comunitatii Europene.

Participantii la licitatie trebuie sa isi depuna ofertele pana pe data de 20 noiembrie 2007.

Programul PHARE 2006 cuprinde fonduri de peste 515 milioane EUR, din care 408 milioane EUR reprezinta finantari europene nerambursabile si 107 milioane reprezinta co-finantarea nationala de la bugetul de stat pentru proiectele de investitii.

Source: Bizcity