S-a semnat contractul de vanzare al complexului hotelier Radisson Blu din Bucuresti

Tel Aviv, Israel, 29 noiembrie 2017, Elbit Imaging Ltd. a anuntat astazi, in urma anunturilor anterioare din 23 noiembrie 2017, 8 noiembrie 2017 si 18 august 2017, ca filiala sa indirecta detinuta in intregime a semnat un contract definitiv de vanzare-cumparare pentru vanzarea intregii sale participatii (cuprinzand aproximativ 98,2% din capitalul social subscris) in cadrul societatii, care detine Complexul Hotelier Radisson din Bucuresti, valoarea tranzactiei fiind de 169,2 milioane de euro. Acordul a fost semnat cu o companie detinuta in comun de doua fonduri de investitii internationale.
 
Finalizarea tranzactiei, care se preconizeaza a avea loc in luna decembrie 2017, este conditionata de indeplinirea unei conditii, si anume obtinerea de catre Cumparator a finantarii din surse externe.
 
Incasarile nete urmand a fi incasate se ridica la aproximativ 81 milioane EUR. O parte din veniturile nete egale cu 8 milioane EUR vor fi utilizate pentru a finanta un imprumut al vanzatorului care a fost acordat pentru o perioada de 3 ani, cu o dobanda de 5% pe an. Imprumutul vanzatorului va actiona ca un colateral post-semnare a contractului de vanzare-cumparare, protejand de potentialele pierderi care pot aparea din neindeplinirea unor prevederi din contract in cadrul companiei purtatoare a activelor vandute.
 
In plus, Compania a acordat o scrisoare de garantie in favoarea Cumparatorului, in temeiul careia s-a angajat sa indeplineasca angajamentele si obligatiile vanzatorului conform contractului de vanzare-cumparare (daca si in masura in care vanzatorul nu reuseste sa indeplineasca cele prevazute). In acest stadiu, nu poate exista nicio certitudine cu privire la indeplinirea la timp a conditiilor sau ca tranzactia va fi finalizata cu succes.
 
Compania este indrumata exclusiv de Grupul JLL Hotels & Hospitality din Londra si JLL din Bucuresti.
 
Aceasta este cea mai mare tranzactie hoteliera din istoria turismului romanesc.
Pentru Radisson Blu si Park Inn din Bucuresti, compania Elbit a incercat sa obtina 185 mil. EUR. Elbit a semnat un acord neangajant pentru vanzarea complexului in luna august. Holdingul israelian nu a dezvaluit atunci numele cumparatorului, anuntand doar valoarea tranzactiei, respectiv 177,5 mil. EUR, cea mai mare din sectorul hotelier din Romania. Suma pentru care au semnat in final este insa usor mai mica, respectiv 169 mil. EUR.
Recent, surse apropiate tranzactiei au declarat ca viitorul proprietar al celor doua hoteluri din complex, Radisson Blu si Park Inn, va fi fondul de investitii Revetas Capital, specializat in achizitia de active imobiliare cu dificultati financiare, pe care ulterior le vinde. Revetas detine in Romania mall-ul Vitantis.

Source: Elbit Imaging

EN RO