Peste 150.000 de turisti erau asteptati sa-si petreaca minivacanta de 1 Decembrie la munte sau in pensiunile rurale

Consultantii si jucatorii din turism estimau ca peste 150.000 de turisti isi vor petrece minivacanta cu ocazia Zilei Nationale de 1 Decembrie in tara, cele mai cautate locuri fiind statiunile montane si cele balneoclimaterice, dar si turismul rural, unde aproape toate locurile de cazare sunt ocupate.
„In statiunile interne sunt asteptati peste 150.000 de turisti, este cea mai mare cifra de pana acum in ce priveste vacanta de 1 decembrie. Ca premiera, turistii romani au inceput sa-si rezerve minisejurul cu mai mult timp inainte fata de anii trecuti, foarte multe rezervari avand loc in luna septembrie. Asa cum 1 Mai reprezinta oarecum o predeschidere a sezonului de vara, la fel, 1 Decembrie introduce turistii in atmosfera de iarna”, a declarat Traian Badulescu.
Ceva mai putini turisti aleg city break-uri in marile orase europene sau circuite ale pietelor de Craciun, pachete turistice oferite de agentiile de turism si care includ orase precum Viena, Budapesta, Praga, Bratislava, subliniaza Badulescu.
Reprezentantii Paralela 45 au precizat ca, in tara, locurile disponibile aproape epuizate. Pe extern, la mare cautare a fost Dubai, care de altfel s-a epuizat integral in prezent fiind disponibile numai locuri pentru Craciun si Revelion. Foarte solicitate au fost circuitele externe care s-au suprapus cu acest interval si care s-au epuizat inca de la inceputul lunii noiembrie. Apoi sejururile individuale catre capitalele europene sunt si ele extrem de cautate, a declarat Dan Dumitru, director de marketing la Paralela 45.
El afirma ca anul acesta minivacantele de 1 decembrie s-au vandut din timp, intr-o proportie mai mare decat anul trecut, si datorita campaniilor de tip Black Friday sau promotiilor de la Targul de Turism.
Si reprezentantii Asociatiei Nationale de Turism, Rural, Ecologic si Cultural spun ca locurile de cazare in pensiunile din Bran-Moeciu, Fundata, Rasnov sunt ocupate in proportie de 95%.
De asemenea, si ofertele de pe litoral au atras turistii in aceasta perioada. Aurelian Marin, director general al touroperatorului Paradis-Vacante de Vis, unul din cei mai mari operatori pe litoralul romanesc, a declarat ca vanzarile de Black Friday au fost de patru ori mai mari fata de anul trecut.

Source: Profit